ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

εμφυτευματα

 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μας δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί χωρίς να καταστρέψουμε τροχίζοντας τα γειτονικά υγειή δόντια που παραμένουν στο στόμα. Τα εμφυτεύματα δοντιών επίσης μπορούν να δώσουν λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου δόντια στο στόμα τους και χρησιμοποιούν τεχνητές οδοντοστοιχίες. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πίσω τους έρευνα και εξέλιξη πλέον των τριάντα ετών. Είναι απόλυτα ασφαλή και βιοσυμβατά λόγω του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα. Το υλικό αυτό ονομάζεται τιτάνιο το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για περισσότερο από πενήντα χρόνια.

Ερωτήσεις - Απαντήσεις:

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκληρωση της θεραπείας;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!

Θα πονέσω;

Όχι! Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια σχετικά ατραυματική διαδικασία. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η ενόχληση είναι ελάχιστη. Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι συνήθως πολύ πιο επώδυνη. Όποιος είχε την εμπειρία μιας εξαγωγής, βρίσκει την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων μακράν πιο ανώδυνη διαδικασία!

Ποια η διάρκεια ζωής των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Τα εμφυτεύματα με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Έτσι μπορεί η εμφυτευματική λύση να κοστίζει λίγο περισσότερο, όμως μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση, αφού διαρκούν υπό προϋποθέσεις, για πάντα!

 

εμφυτευματα