ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

οψεις ρητινης

 

BONDING 'Η LIFTING ΔΟΝΤΙΩΝ

Πρόκειται για την μέθοδο που χρησιμοποιεί τη σύνθετη ρητίνη για να καλύψει μερικά ή ολικά ένα η περισσότερα δόντια.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελο τους αποκαθιστώτας δόντια που είναι σπασμένα, σε δόντια που φαίνονται τα παλιά σφραγίσματα, σε δόντια που η θέση και το χρώμα δεν μας ικανοποιούν.

Οι όψεις ρητίνες αποτελούν μια συντηρητική θεραπεία που το αποτέλεσμα είναι άμεσο και χωρίς πόνο, και που μπορεί να διαρκέσει 10-15 χρόνια κάτω απο τις κατάλληλες προυποθέσεις, που έχουν να κάνουν με καλή στοματική υγιεινή χρήση οδοντικού νήματος και καθαρισμό στον οδοντίατρο δυο φορές τον χρόνο.

Σε ποιους απευθυνεται το  Lifting δοντιων;

Η αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική είναι προνόμιο όλων. Οι όψεις  ρητίνης ή Bonding ή Lifting δοντιών αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν βελτιώνοντας το χρώμα το σχήμα ή και τη θέση των δοντιών τους. Σε ελάχιστο χρόνο με ελάχιστα παρεμβατικές ως πρός τα δόντια τεχνικές η αισθητική οδοντιατρική είναι προσιτή σε όλους.

Είναι ακριβη θεραπεια;

Αυτό εξαρτάται απο τον αριθμό των δοντιών που θα αποκατασταθούν.Συνήθως πρόκειται για έξι με οχτώ ή και δέκα δόντια αν μιλάμε για αραιά-στραβά δόντια που έχουν πολλά σφραγίσματα.Το κόστος όμως είναι και σε άμμεση συνάρτηση με την γνώση, την εμπειρία αλλά και με την επιδεξιότητα του θεράποντος ιατρού αλλά και με την χρήση των υλικών και του εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Τροχιζονται τα δοντια και ποσα ραντεβου απαιτουνται για τη ολοκληρωση της θεραπειας;

Για  όλη την διαδικασία απαιτείται ελάχιστος χρόνος (τρείς ώρες για δέκα δόντια) συνεπώς και ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία..Δεν απαιτείται τρόχισμα παρά μόνο μια «νεαροποιήση» στην επιφάνεια  του δοντιού προκειμένου να «δεχτεί» τα υλικά. Συνήθως δεν απαιτείται ούτε αναισθησία.Μετά την αποκατάσταση ο «ασθενής » μπορεί να φάει ότι θέλει άμεσα και χωρις κάποια ενόχληση.

Ειναι μονιμο το αποτελεσμα;

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την φροντίδα του ασθενούς.Σίγουρα μετάαπό μί αδεκαετία εξετάζεται το ενδεχόμενο επιδιόρθωσης ή κάποιου είδους συντήρησης ωστόσο σίγουρα δεν θα χρειαστεί επανάληψη της εργασίας  αν ο ασθενής ακολουθήσει τις οδηγίες του οδοντιάτρου:
• Επιμελές καθημερινό βούρτσισμα δυο φορές την ημέρα

• Αποφυγή δαγκώματος σκληρών αντικειμένων

• Οδοντιατρικό check up δυο φορές το χρόνο και επαγγελματικός καθαρισμός στο χώρο του ιατρείου έτσι ώστε ο οδοντίατρος στα πλάισια του καθαρισμού να έχει την δυνατότητα να τα συντηρεί έτσι ώστε να διατηρύνται όπω στην πρώτη μέρα.Είναι σημαντικό να προάγουμε την καλή υηεία των δοντιών και των ούλων όσο και της αισθητικής γι’αυτό και και γίνεται επίδειξη στοματικής υγιεινής σε κάθε επαναξέταση 

Ποσο μπορει να αλλαξει το χαμογελο μου;

Κάνοντας λεύκανση στα φυσικά μας δόντια αποκτούμε ένα ωραίο λευκό χρώμα που φωτίζει το χαμόγελό μας, ωστόσο αν η λεύκανση δεν μπορεί να φέρει απο μόνη της το προσδοκόμενο αποτέλεσμα ή  έχουμε δόντια που είναι στραβά,αραιά ή φθαρμένα τότε ίσως η καλύτερη λύση είναι ο συνδιασμός με όψεις ρητίνης.ή πορσελάνης για να αποκατασταθούν λειτουργικά προβλήματα σύγκλεισης και η αισθητική του χαμόγελου.Για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό ,αισθητικό χαμόγελό του να ταιριάζει στην προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου ιδιαίτερη σημασία έχει η σχέση μεταξύ των δοντιών ,το περιγραμμα του χαμόγελου του ασθενή, το σχήμα του προσώπου αλλά και άλλοι ατομικόι παράγοντες .Επομένως δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αρμονική συσχέτιση αυτών των παραγόντων.
Σίγουρα η γνώση,η εμπειρία και η τεχνολογία συντελούν στην μεγάλη αλλαγή που μπορεί να έχει ενα χαμόγελό αλλάζοντας την εικόνα του ενδιαφερόμενου και βελτιώνοντας την ζωή του.

Θα φαινεται οτι εχω κανει αισθητικη αποκατασταση;

Εξαρτάται απο το πόσο δραστικές θα είναι οι αλλαγές .Σίγουρα θα δούν οτι φαίνεστε πιο χαρούμενοι και πιο ωραίοι  και αυτοί που θα σας γνωρίσουν την επόμενη μέρα  θα σας πουν οτι έχετε ωραίο χαμόγελό.Γενικά είναι σημαντικό ο οδοντίατρος να έχει αναπτύξει δική του αισθητική αντίληψη για να μπορεί να την αποδώσει σε άλλον γιατί εφόσον εργαζόμαστε σε κάθε δόντι ξεχωριστά είναι σίγουρο ουι απαιτείται αίσθηση αρμονίας για να είναι το αποτελεσμα καλαίσθητο και οχι τυποποιημένο.